Costablanca Lamarina
Costablanca Lamarina
Costa Blanca La Marina
Costa Blanca La Marina

Ons aanbod in: Alhaurín de la Torre

Alhaurín de la Torre is, vanwege zijn gunstige ligging, een uitzonderlijke goede plek voor de ontwikkeling van een bloeiende en rijke stad met een voorouderlijke geschiedenis van vóór de Romeinse tijd tot vandaag.

Alhaurín de la Torre is de laatste jaren uitgegroeid tot een dorp met ruim 25.000 inwoners. Door deze snelle groei is Alhaurín de la Torre het jongste dorp in geheel Spanje met alle moderne voorzieningen die gezinnen met kinderen nodig hebben.

Juist zijn gunstige ligging maakt de plaats erg populair, 10 km van de hoofdstad Málaga, het vliegveld en aansluiting op de snelweg heeft ervoor gezorgd dat vele bewoners hebben gekozen voor de rust van dit dorp. Ook de kust met zijn vele badplaatsen, zoals Torremolinos en Benalmádena, ligt binnen handbereik.

Het dorp kenmerkt zich door de nieuwe wijken die bij of rondom het oude cortijos (grootgrondboederijen) uit de grond zijn gestampt. Nieuwe wijken met villa´s, grote herenhuizen en grote 2 onder 1 kap bepalen het gezicht van de buitenwijken van Alhaurín de la Torre.