Costablanca Lamarina
Costablanca Lamarina
Costa Blanca La Marina
Costa Blanca La Marina
Nieuws
30 augustus 2018

Spanje favoriete zomervakantiebestemming

Nederlanders vliegen aankomende zomermaanden opnieuw massaal naar Spanje. Zeven van de tien populairste bestemmingen in juli en augustus bevinden zich onder de Spaanse zon. In vergelijking met vorig jaar is Gerona de grootste stijger met een toename van ruim 40% in het aantal boekingen. Dat blijkt uit cijfers van Vliegtickets.nl

Ondanks een daling van ruim 10% in het aantal boekingen, blijft de hoofdstad van Spanje de lijst van populaire bestemmingen in de zomer ook dit jaar aanvoeren. Gerona is de grootste stijger, maar ook Valencia scoort goed onder de Nederlanders. Met een stijging van ruim 30% ten opzichte van vorig jaar stijgt de bestemming van plek 14 naar plek 8.
De Portugese hoofdstad Lissabon stijgt van plek 4 naar plek 2, dankzij een toename van ruim 8% in het aantal boekingen. Bangkok bevindt zich als enige niet-Europese bestemming in deze lijst. Met een afname van ruim 20% in vergelijking met vorig jaar, daalt de hoofdstad van Thailand van plek 5 naar plek 9.

Grote daling populariteit Rome
Waar de landen Spanje, Portugal en Frankrijk onderdeel uitmaken van de top 10, missen Italië en Griekenland. Tom Verdonck van Vliegtickets.nl: “Met name Voor Rome zien we een opvallend grote daling. Hoewel wij hier geen directe aanleiding voor zien, is het aantal boekingen van vliegtickets naar de Italiaanse hoofdstad ten opzichte van vorig jaar met ruim 30% afgenomen.”